Posted on apr. 9, 2017 | 0 comments

BRD vine pe piata cu un nou tip de credit imobiliar, dedicat clientilor care vor sa-si achizitioneze sau sa construiasca o noua locuinta. Produsul oferit de BRD se numeste ”La Casa Mea”, si ofera clientilor o alternativa la programul guvernamental, banca anticipând incheierea programului derulat de Executiv.

Prin noua oferta de creditare, consumatorii nu trebuie sa detina in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta. Prin creditul ”La Casa Mea”, se pot obtine intre 10.000 si 100.000 de euro, echivalent in lei, pe o perioada de maximum 30 de ani. Avansul minim in acest caz este de 15%, iar dobânda este calculata prin formula Robor 3M + 2,25%.

De mentionat este faptul ca acest tip de credit este acordat exclusiv clientilor care incaseaza sau urmeaza sa incaseze venitul in contul deschis la BRD.

CAT VA MAI REZISTA PRIMA CASA?

„Noul produs de credit este mai flexibil in raport cu creditul Prima Casa: suma obtinuta este mai mare (echivalentul a 100.000 EUR fata de sume cuprinse intre 57.000 si 71.250 EUR, echivalent lei), planificarea achizitiei nu depinde de disponibilitatea fondurilor alocate de stat, iar termenul de finantare se scurteaza semnificativ. Astfel, aprobarea financiara a dosarului se face in maximum 24 de ore si este garantata timp de 90 de zile, perioada in care clientul isi poate cauta locuinta dorita. Mai mult, banca ofera gratuit evaluarea imobilului clientilor care opteaza pentru un evaluator desemnat de banca”, a declarat Gabriela Simion, Director Executiv de Marketing si Managementul Produselor in cadrul BRD.

De remarcat, BRD are aproximativ 25 % din piata creditelor acordate prin Prima Casa.