Posted on mart. 25, 2017 | 0 comments

O noua gura de aer pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta, dar gasesc prea scumpe creditele conventionale. A pornit programul Prima Casa 2017. in fiecare zi, zeci de oameni merg catre banci pentru a contracta un astfel de imprumut, ba chiar multe dosare s-au depus inainte ca bancile sa primeasca banii efectiv. in aceste conditii, specialistii estimeaza ca fondurile alocate vor ajunge timp de aproximativ o luna.

Pentru Prima Casa 2017, 16 banci s-au inscris ca participante, iar ele vor putea acoda aproximativ 30.000 de imprumuturi. Doar una dintre institutiile financiare a anuntat ca a marit avansul, de la 5 la 10%. Cererea este impresionanta, dupa cum declara cunoscatorii pietei, motiv pentru care bancile au inceput sa primeasca dosare chiar inainte de a se da start oficial programului.

Modificari in PROGRAMUL PRIMA CASA

Pentru anul acesta, prin Prima Casa, se vor aloca fonduri de 2,5 miliarde de lei. La acestea se adauga 175 de milioane de lei, reportate de anul trecut. Conditiile de contractare presupun faptul ca noii clienti pot lua imprumuturi de 57.000 de euro pentru locuinte vechi, si 66.000 de euro pentru cele noi. si garantia oferita de stat pentru banci variaza in functie de tipul apartamentului, aceasta fiind de 40%, in cazul unei locuinte vechi si 60%, in cazul unei locuinte noi.

Potrivit istoricului Prima Casa, de la inceputul programului si pâna acum, au fost acordate peste 200.000 de imprumuturi.