Posted on oct. 27, 2016 | 0 comments

Posibilitatile ca programului Prima Casa sa dispara sau sa fie modificat in asa fel incat sa permita accesul la credite doar celor in nevoie, i-a aprins pe dezvoltatori, care construiesc apartamente cu suprafete mici, la preturi mici.  

Speriati de Legea darii in plata, care a determinat bancile sa creasca avansurile la creditele imobiliare, multi romani s-au inghesuit sa-si cumpere Prima Casa. Chiar in primavara acestui an, programul a fost blocat mai bine de doua luni, pana cand autoritatile au decis suplimentarea fondurilor.

CHIRIA E MAI MARE DECAT RATA LA BANCA

Micii dezvoltatori care construiesc pe persoana fizica, s-au alarmat si au declarat ca Prima Casa trebuie sa continue. in plus, si autoritatile ar putea schimba conditiile programului in asa fel incat doar cei cu salarii sub venitul mediu national sa beneficieze de program.

Dezvoltatorii au fost nevoiti sa adapteze oferta de apartamente noi la plafonul Prima Casa, lucru pe care si proprietarii de apartamente vechi l-au facut. Totul s-a invartit in jurul planului de garantare 60.000 – 70.000 de euro, iar producatorii de materiale de constructii trambitau ca Prima Casa i-a ajutat mai mult pe agentii imobiliari.

Modificari in PROGRAMUL PRIMA CASA

Cine construieste astazi si crede ca Prima Casa va exista in urmatorii zece ani, greseste. Dezvoltarile imobiliare trebuie sa fie gandite pentru lumea care va cumpara prin credit ipotecar. Sper sa dureze cat mai mult, dar asta nu e o garantie.